Alleen maar winnaars bij de Asselse2mijl

Vrijdag 4 oktober vond al weer de 11e editie plaats van de Asselse2mijl. De weergoden waren de organisatoren van het event op de Asselsestraat niet bepaald gunstig gezind. Toch kwamen er alleen positieve woorden over de lippen van John Ruisch, één van de organisatoren van dit breedtesport evenement.

Geheel terecht want ruim 450 atleten verschenen vrijdagavond aan de start bij wat al weer de elfde aflevering van dit hardloopevenement is. Daaronder ruim 270 scholieren die meededen aan de Kidsrun-evenementen voor jongens en meisjes van 9 jaar en jonger en in twee aparte groepen voor die van 10 jaar en ouder. Hofleveranciers van deze deelnemersgroepen waren basisscholen de Korenaar en Sprengenpark en bij de oudere jeugd eerste- en tweedejaars scholieren van het Cortenbosch college. Toch kwamen de winnaars niet van deze onderwijsinstellingen, maar veelal van de reguliere Atletiekverenigingen.

Voor de vierde keer werd ook de rollator-loop gehouden. Altijd weer een speciaal onderdeel dat zeker een vaste plaats aan het verdienen is tijdens dit evenement. De 26 deelnemers werden vooraf bemoedigend toegesproken en vervolgens weggeschoten door Loco-Burgemeester Detlev Cziesso.

Ondanks de weersomstandigheden stonden er toch weer veel mensen langs de route om ook de lopers van de langere afstanden aan te moedigen.

Bij de 2-mijls afstand greep één van de atletiektalenten van AV’34, Tess van Randtwijk (15) de winst bij de dames senioren (11.15 s.) terwijl Ard Vlooswijk er namens diezelfde vereniging bij de mannen met de winst vandoor ging (10.02 s.).

Susanne van Leeuwen van Athlos legde de dubbele afstand als snelste af in 24.12 s. dat was een verbetering van het parcours record met 14 sec.  en bij de mannen deed Thijmen Bouw van AV’34 dat in 20.51 s.

Ondanks de drie plekken die voor iedere categorie op het podium beschikbaar waren voelde de deelnemers die achter het drietal de meet passeerden zich vrijdagavond allemaal eventjes kampioen. En dat is natuurlijk niet meer dan terecht. De organisatie kan tevreden terugzien op deze elfde editie en zich gaan opmaken voor aflevering twaalf.

Alle uitslagen zijn te vinden via deze link: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2019100419403.

Bronvermelding en super bedankt; Jos Mulder, RTV Apeldoorn.